Negativisme - Enthousiasme

De mondialisering van de berichtgeving zorgt ervoor dat ieder politiek opstootje, ieder beursgebeuren, iedere aanslag, ieder nieuwsfeit ons,in geuren en kleuren, via alle mediakanalen bereikt. Regelmatig worden deze feiten dan overgoten met een saus van sensatie.
Journalisten hebben de terechte gewoonte aangekweekt om steeds opnieuw maar te zoeken wat er verkeerd loopt in onze maatschappij of verrot is in relaties tussen individuen en groepen maar vergeten aandacht te hechten aan de positieve dingen die gebeuren.
De huidige economische crisis is gebaseerd op een mix van feiten en de op negativisme gerichte berichtgeving van de media die maakt dat iedere verbruiker, ja ook jij en ik, de knip op de portefeuille houden.
Veel te weinig wordt er aandacht geschonken aan oplossingen, positieve relaties en initiatieven waar mensen zich ook kunnen aan spiegelen.

Wij als mens en dus ook als journalist moeten opnieuw meer aandacht tonen voor respect, medeleven, positieve initiatieven, en creativiteit in onze maatschappij in plaats van enkel nieuws te brengen ivm. negativisme, sensatie en puur winstbejag. De kracht van ons gezamenlijk enthousiasme en onze positieve attitude zijn het tegengewicht van de economische, en menselijke crisissen van deze wereld.

Help de wereld vooruit, ga voor enthousiasme en een positieve kijk op de mens en vraag ook de media om deze weg in te slaan.

Het Nieuwe Werken

Het nieuwe werken en Waarden en Drijfveren Read More...

Het verschil tussen bedrijfswaarden en een door Waarden gedreven organisatie

Bedrijfswaarden Read More...

Bedrijfswaarden en passie

Gepassioneerd werken Read More...

De vergadertafel, een fascinerend schouwspel.

Waardenprofielen Read More...

Medewerker verlaat bedrijf

Een onaangenaam moment Read More...

Waarom doen we wat we doen

Waarden en gedrag Read More...

Manager as a Service (M.a.a.S)

De nieuwe manager staat ten dienste van... Read More...

High potentials en hoe ze te behouden

War for talent Read More...

Een nieuwe aanwerving

War for talent 2 Read More...